Hop til hovedindholdet

Frivilligcenter Rudersdal

Psykisk Vold - Kvinder hjælper kvinder med at komme sig over psykisk vold i gratis selvhjælpsgruppe


Dato og tid

Torsdag d. 25. november 2021 kl. 17:00 til torsdag d. 16. december 2021 kl. 19:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 25. november 2021 kl. 09:00

Sted

Frivilligcenter Rudersdal, Øverødvej 246A, 2840 Holte Frivilligcenter Rudersdal
Øverødvej 246A
2840 Holte

Psykisk Vold - Kvinder hjælper kvinder med at komme sig over psykisk vold i gratis selvhjælpsgruppe


Kvinder hjælper kvinder med at komme sig over psykisk vold i gratis selvhjælpsgruppe

Kvinder hjælper kvinder med at komme sig efter psykisk vold i gratis selvhjælpsgruppe.

Har du været, eller er du udsat for psykisk vold fra din x-mand eller fra din partner?

Så kan du få hjælp til at komme videre i en ny selvhjælpsgruppe for kvinder, der er i samme situation.

Næsten fire procent af alle kvinder mellem 16 og 64 år har være udsat for psykisk partnervold indenfor det seneste år (Det Kriminalpræventive Råd). Psykisk vold er den mest udbredte form for partnervold i Danmark og optræder bl.a. ved en systematisk og vedvarende følelsesmæssig vold som f.eks. ydmygelse, nedgørelse og devaluering. Det kan også være økonomisk kontrol, stalking eller andre måder, der begrænser dit liv. Det kan være ved at

  • manipulere, nedværdige eller krænke partnere
  • kontrollere hvem partneren må ses med, tøjvalg eller hvad partneren spiser
  • læse partnerens sms’er eller tjekker profil og adfærd på sociale medier
  • presse partneren til at have sex, når partneren ikke har lyst
  • true med at skade sig selv, hvis partneren vil stoppe forholdet

Forskning peger på, at psykisk vold kan være mere skadende end andre former for vold - selv efter du har forladt partneren. Det forværrer effekten, at volden foregår i et parforhold, hvor den følelsesmæssige kontakt burde være stærk og konstruktiv. Mange lever i konstant frygt og stress og er i risiko for at få nedbrudt deres selvforståelse og udvikle psykiske lidelser over tid. Konsekvenserne er ikke ens for alle og afhænger af overgrebenes barskhed og kroniske karakter.

Hvad sker der?

I selvhjælpsgruppen mødes du med andre, der er i lignende situation og her kan deltagerne fortroligt dele erfaringer, lytte og støtte hinanden. Undervejs vil vi gennemgå den rejse, man er igennem, når man er eller har været udsat for psykisk vold. Der er ikke tale om et terapiforløb.

Hvem styrer gruppen

Gruppen vil blive faciliteret af to frivillige gruppeledere, der begge har været igennem et grundkursus i Selvhjælp fra Frivilligcentre og Selvhjælp i Danmark.

Astrid har gennem hele sit arbejdsliv arbejdet med at støtte og udvikle mennesker. Hun vil desuden bruge sig egen erfaring med at overkomme psykisk vold i gruppen.

Bodil har en baggrund som underviser, mentor og psykoterapeut og har i professionel sammenhæng erfaring med voldsramte kvinder. Privat har hun ligeledes mødt og støttet voldsramte kvinder.

Frivilligcenter Rudersdal og Frivilligcenter og Selvhjælp Lyngby Taarbæk står bag gruppen.

Hvem kan deltage?

Gruppe er for max. 8 kvinder, der er eller har været udsat for psykisk vold. Du deltager anonymt og der er tavshedspligt i gruppen. Det er en betingelse, at du kan tale flydende dansk. Når du tilmelder dig, vil du blive inviteret til en kort telefonsamtale med en af gruppelederne, så I sammen kan vurdere, om gruppen er noget for dig.

Hvornår

Gruppen mødes torsdage fra kl. 17.00 til 19.00, med start 25. november 2021 og slutter torsdag den 16. dec. 2021. Mødestedet er tæt på offentlig transport og oplyses senere.

Information og tilmelding

Du kan tilmelde dig her eller pr mail til info@frivilligcentret.dk. Du vil herefter blive kontaktet af en af lederne for gruppen. Hvis du ikke kan kontaktes via telefon eller mail, kan du meddele os, hvordan du ellers kan kontaktes.

Fakta

Se fakta ark om psykisk vold hos Det Kriminalpræventive Råd.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >